Кулинарни рецепти » Каша от лук

 Каша от лук

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме леко препеченото брашно и също го запържваме.

Когато брашното стане златисто, разреждаме с 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, подкиселяваме с оцета и поръсваме ситно нарязан джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало