Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул

 Задушен зелен фасул

Продукти: (за 3-4 порции)

• 300 г зелен фасул от консерва
• 50 г краве масло
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 ч.л. вегета
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото, добавяме зеления фасул и пържим, докато си промени цвета. Заливаме с бульона и подправяме с вегетата, джоджена и магданоза. Оставяме ястието на котлона, докато уври.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало