Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. леща
• 1 к.ч. ориз
• 6 с.л. олио
• 2-3 картофа
• 1 връзка пресен лук
• 16-20 лозови листа
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме от вечерта лещата. На другия ден я варим в подсолена вода, докато поомекне.
Настъргваме картофите, наситняваме лука и джоджена. Смесваме всички продукти, поръсваме аромати на вкус и объркваме.
От тази плънка слагаме по 1 ч.л. във всяко лозово листо и го завиваме. Редим получените сарми в тенджерка, наливаме малко водичка и похлупваме отгоре с чиния. Варим сармите на тих огън..
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...