Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 стръка праз (бялата част)
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. вегета
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. зелев сок
• 2-3 ч.ч. топла вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го запържваме в 2 с.л. олио. Щом помекне, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато се изпари водата.
Сипваме останалото олио и отново запържваме, като поръсваме една след друга подправките. Наливаме зелевия сок и останалата топла вода и варим 30 мин на умерен огън.
Накрая сипваме брашното, размито в малко вода, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...