Кулинарни рецепти » Яхния от тиква

 Яхния от тиква

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 1/2 тиква
• 3 с.л. олио
• 4 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• червен пипер, естрагон, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лукът на дребно и го задушаваме с малко сол в мазнината. Прибавяме доматеното пюре и задушаваме сместа до пълното омекване на лука. Прибавяме червения пипер и нарязаната на кубчета тиква.

Заливаме ястието с малко топла вода и варим на тих огън до омекване на тиквата. Към края на вареното прибавяме нарязания естрагон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало