Кулинарни рецепти » Яхния от тиква

 Яхния от тиква

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 1/2 тиква
• 3 с.л. олио
• 4 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• червен пипер, естрагон, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лукът на дребно и го задушаваме с малко сол в мазнината. Прибавяме доматеното пюре и задушаваме сместа до пълното омекване на лука. Прибавяме червения пипер и нарязаната на кубчета тиква.

Заливаме ястието с малко топла вода и варим на тих огън до омекване на тиквата. Към края на вареното прибавяме нарязания естрагон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало