Кулинарни рецепти » Варен карфиол с масло

 Варен карфиол с масло

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло (125 г)
• сока от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистения от листата и кочана карфиол варим около 20 мин в подсолена вода. Изваждаме и го поставяме в затоплена чиния с цвета нагоре.

Заливаме със сгорещеното масло, в което сме изцедили лимона и сме сложили сол и черен пипер.

Автор: Венета Георгиева

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало