Кулинарни рецепти » Ризото с топено сирене

 Ризото с топено сирене

Продукти:

• 300 г ориз
• 150 г топено сирене
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парченца сиренето, слагаме в тенджера и го заливаме с прясно мляко, което да го покрие. Оставяме да престои така около 2 часа.

След това поставяме тенджерката със сиренето в по-голям съд и варим на водна баня докато се разтопи. Прибавяме маслото и разбъркваме на хомогенна смес. Махаме от огъня и добавяме 2 жълтъка при енергично бъркане.

През това време сваряваме ориза в подсолена вода. Изцеждаме го, сипваме в съд и заливаме с приготвената от сиренето смес. Разбъркаваме добре и сервираме ястието горещо.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало