Кулинарни рецепти » Ризото с топено сирене

 Ризото с топено сирене

Продукти:

• 300 г ориз
• 150 г топено сирене
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парченца сиренето, слагаме в тенджера и го заливаме с прясно мляко, което да го покрие. Оставяме да престои така около 2 часа.

След това поставяме тенджерката със сиренето в по-голям съд и варим на водна баня докато се разтопи. Прибавяме маслото и разбъркваме на хомогенна смес. Махаме от огъня и добавяме 2 жълтъка при енергично бъркане.

През това време сваряваме ориза в подсолена вода. Изцеждаме го, сипваме в съд и заливаме с приготвената от сиренето смес. Разбъркаваме добре и сервираме ястието горещо.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало