Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пресни пиперки
• 500 г домати
• 2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 250 г сирене
• 1 ч.л. червен пипер
• 5 скилидки чесън
• магданоз, захар, сол
Начин на приготвяне:
В подходящ съд загряваме мазнината и малко вода и задушаваме последователно обеления и нарязан на дребно лук и нарязаните на полукръгчета пиперки.
След като омекнат напълно, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета домати и обелените скилидки чесън. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, подправяме със захар и сол на вкус и отстраняваме от огъня.
Поднасяме ястието, поръсено с настъргано сирене.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...