Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки “Сиврия”
• 600-700 г домати
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от дръжките и семенниците и ги разрязваме по дължина на две.
В олиото и малко вода задушаваме нарязания на филийки лук, след което посоляваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и пущаме нарязаните пиперки заедно с доматите, нарязани на резенчета.
Варим ястието на умерен огън. Щом отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...