Кулинарни рецепти » Паприкаш с цели пиперки

 Паприкаш с цели пиперки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пиперки “Сиврия”
• 600-700 г домати
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пиперките от дръжките и семенниците и ги разрязваме по дължина на две.

В олиото и малко вода задушаваме нарязания на филийки лук, след което посоляваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и пущаме нарязаните пиперки заедно с доматите, нарязани на резенчета.

Варим ястието на умерен огън. Щом отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало