Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 стръка пресен чесън
• 1 парче целина
• 2 моркова
• 1 ч.ч. джанки
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зарзавата и го нарязваме. Сипваме го в тенджера с мазнината и леко го задушаваме. Прибавяме джанките и доматеното пюре, размито в малко вода.
Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме, захлупваме и варим ястието на тих огън. Накрая поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...