Кулинарни рецепти » Зрял фасул с чесън

 Зрял фасул с чесън
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г зрял фасул
• 1 парче свинска кожа
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. свинска мас
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден прибавяме свинската кожа, захлупваме и варим фасула, докато омекне.

Варим чесъна 15 мин в подсолена вода.После го прецеждаме и го счукваме в хаванче заедно с маста, докато получим гладка каша.

Подгряваме чесновата каша, прибавяме прецедения фасул, посоляваме, разбъркваме, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало