Кулинарни рецепти » Задушени гъби с карфиол

 Задушени гъби с карфиол

Продукти:

• 500 г дребни печурки
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 с. л. зехтин
• 1 кг карфиол
• 2 лимона
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги измиваме. Слагаме ги в тенджерка заедно със зехтина и под капак ги задушаваме, докато останат на мазнина.

Прибавяме нарязания лук и 1/2 к. ч. топла вода. Когато лукът поомекне и сместа остане на мазнина, посоляваме и сваляме от огъня.

Почистваме и измиваме карфиола, накъсваме го на розички и го пускаме в тенджера, където е кипната вода с 1 ч. л. сол и щипка лимонтузу, прибавяме и парче лимонова кора. Варим 7-8 минути. Прибавяме сварения карфиол към гъбите и разбъркваме добре.

Изсипваме в голяма купа, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Докато ястието е още топло, изцеждаме отгоре сока на 1 лимон. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало