Кулинарни рецепти » Яхния от леща по бенгалски

 Яхния от леща по бенгалски

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г леща
• 2 глави лук
• 1 зелена пиперка
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1-2 щипки чесън на прах
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лещата и я варим в подсолена вода, докато омекне.

Загряваме половин пакетче масло и запържваме в неко ситно нарязаните лук и чушка. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и сипваме запръжката при лещата. Варим още десетина минути.

Разтопяваме 1 пакетче масло и запържваме в него кимиона и чесъна в продължение на 20-30 секунди. Заливаме готовото ястие с тази мазнина и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало