Кулинарни рецепти » Яхния от леща по бенгалски

 Яхния от леща по бенгалски

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г леща
• 2 глави лук
• 1 зелена пиперка
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1-2 щипки чесън на прах
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лещата и я варим в подсолена вода, докато омекне.

Загряваме половин пакетче масло и запържваме в неко ситно нарязаните лук и чушка. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и сипваме запръжката при лещата. Варим още десетина минути.

Разтопяваме 1 пакетче масло и запържваме в него кимиона и чесъна в продължение на 20-30 секунди. Заливаме готовото ястие с тази мазнина и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало