Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг гъби
• 1/3 ч. ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме гъбите, след което ги накисваме за 10 минути в подкиселена вода. Изплакваме със студена вода и ги пускаме за 5 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме, охлаждаме и нарязваме.
Така подготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист и задушаваме, докато водата се изпари напълно.
Добавяме ситно нарязания и запържен в масло лук, задушаваме още 5 минути и сипваме сметаната. Държим още 5-6 минути на слаб огън.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...