Кулинарни рецепти » Гъби по славянски

 Гъби по славянски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг гъби
• 1/3 ч. ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме гъбите, след което ги накисваме за 10 минути в подкиселена вода. Изплакваме със студена вода и ги пускаме за 5 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме, охлаждаме и нарязваме.

Така подготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист и задушаваме, докато водата се изпари напълно.

Добавяме ситно нарязания и запържен в масло лук, задушаваме още 5 минути и сипваме сметаната. Държим още 5-6 минути на слаб огън.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало