Кулинарни рецепти » Гъби по славянски

 Гъби по славянски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг гъби
• 1/3 ч. ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме гъбите, след което ги накисваме за 10 минути в подкиселена вода. Изплакваме със студена вода и ги пускаме за 5 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме, охлаждаме и нарязваме.

Така подготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист и задушаваме, докато водата се изпари напълно.

Добавяме ситно нарязания и запържен в масло лук, задушаваме още 5 минути и сипваме сметаната. Държим още 5-6 минути на слаб огън.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало