Продукти: (за 4 порции)
• 1 зелка
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 200 г извара
• 1 яйце
• черен пипер и сол
За соса:
• 3 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 3 с.л. сметана
• 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода.
Обелваме от зелката по-големите листа и също леко ги сваряваме в подсолена вода, като след това запазваме водата.
Смесваме ориза със ситно нарязания лук, половината скълцан копър, изварата и разбитото яйце. Поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Разпределяме плънката в средата на сварените зелеви листа, навиваме ги и ги завързваме, за да не се развият. Варим ги в малко вода на слаб огън 20-25 мин.
От олиото, брашното и водата, в която сме варили зелевите листа, сваряваме сос. Когато се посгъсти, прибавяме към него сметаната и останалия ситно нарязан копър и поръсваме с черен пипер.
Подреждаме готовите зелеви листа в плато и ги заливаме със соса.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...