Кулинарни рецепти » Сарми от маруля с орехи

 Сарми от маруля с орехи

Подбират се големите листа от марулята, измиват се много добре, попарват се в немного гореща вода, след което внимателно се изрязва дебелата им средна жилка.

Нарязва се на ситно 1 глава лук и се задушава в сгорещено олио. Щом поомекне, се прибавя 1 ч.ч. изчистен и измит ориз, посолява се, разбърква се и се долива 1 ч.ч. топла вода. Сместа се кипва и се отстранява от котлона.

След 10 мин се добавят ситно нарязани магданоз и джоджен, както и копър (по желание). Сместа се подправя с черен пипер и към нея се прибавят 1 ч.ч. смлени орехови ядки и 1 разбито яйце. Разбърква се добре и се разпределя върху отцедените листа от марулята.

Завиват се сарми, които се нареждат на дъното на плитка тенджера. Притискат се с чиния и се заливат с 2-3 ч.ч. подсолена вода, така че течността да покрие чинията. Варят се на тих огън.

Автор: Теменуга Димитрова

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало