Кулинарни рецепти » Зряла бакла яхния

 Зряла бакла яхния

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зърна от зряла бакла
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме баклата за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден стриваме зърната между пръстите, докато отстраним люспите, и ги изплакваме в няколко води, за да отстраним солта. Заливаме ги с прясна вода и варим на умерен огън.

Когато баклата омекне, посоляваме на вкус и прибавяме запръжката, която сме приготвили от олиото, ситно нарязания лук, червения пипер и размитото в малко вода доматено пюре. Поръсваме готовата яхния със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало