Продукти: (за 4-5 порции)
• 30-40 млади липови листа
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 с.л. магданоз
• 1 с.л. копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото до златисто. Прибавяме ориза и също го запържваме. Посоляваме и наливаме 1 к.ч. топла вода. След 5-6 мин прибавяме нарязаните магданоз и копър.
Отстраняваме от огъня и щом сместа поизстине, завиваме сармички в липовите листа. Нареждаме ги в тенджера, затискаме с чиния и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим на тих огън, докато се свари оризът.
Заливаме готовите сарми с разтопеното масло.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...