Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 400 г гъби
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и ситно нарязаните гъби.
Наливаме 3 ч.ч. топла вода и разбъркваме. Подправяме с дафинов лист, мащерка, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън.
Преди да свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...