Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 средна кисела зелка
• 5-6 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, черен пипер
• зелев сок, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. След това го изплакваме и го счукваме в хаванче. Слагаме го в тенджера, заливаме с 4 ч.ч. вряща вода и варим, докато набъбне.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и стрита чубрица. Прибавяме сварения фасул и разбъркваме.
Отделяме зелевите листа, отстраняваме твърдите им части и свиваме в тях сарми от приготвената плънка. Нареждаме сармите в тенджера и ги заливаме с равни части вода и зелев сок, докато се покрият. Варим на умерен огън. Поднасяме сармите, поръсени с черен пипер.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...