Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 моркова
• половин алабаш
• 1 ч.ч. грах
• 1 малка глава карфиол
• 3 с.л. олио
• 2 ч.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребни кубчета алабаша и морковите, а карфиола накъсваме на розички. Задушаваме зеленчуците в 2 с.л. предварително загрята мазнина, посоляваме и доливаме 1-2 с.л. вода.
Когато всичко омекне, правим запръжка с 1 с.л. олио и брашното и заливаме ястието. Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...