Продукти: (за 4 порции)
• 400 г гъби
• 2 стръка праз
• половин кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло или 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, стръкчета целина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на лентички и ги задушаваме в мазнината. Като поомекнат, прибавяме нарязания на кубчета праз. Задушаваме, докато ястието остане само на мазнина.
Прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато, докато се зачерви. На тънка струйка доливаме топла вода до получаване на каша.
Продължаваме да варим на слаб огън или изключен котлон. Малко преди да свалим ястието от огъня, прибавяме яйцето, разбито с кисело мляко и посоляваме. Кашата трябва да бъде гладка.
Поръсваме с нарязани на ситно магданоз и целина. Поднасяме я топла с резен лимон.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...