Продукти: (за 4 порции)
• 400 г гъби
• 2 стръка праз
• половин кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло или 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, стръкчета целина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на лентички и ги задушаваме в мазнината. Като поомекнат, прибавяме нарязания на кубчета праз. Задушаваме, докато ястието остане само на мазнина.
Прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато, докато се зачерви. На тънка струйка доливаме топла вода до получаване на каша.
Продължаваме да варим на слаб огън или изключен котлон. Малко преди да свалим ястието от огъня, прибавяме яйцето, разбито с кисело мляко и посоляваме. Кашата трябва да бъде гладка.
Поръсваме с нарязани на ситно магданоз и целина. Поднасяме я топла с резен лимон.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...