Кулинарни рецепти » Задушен алабаш

 Задушен алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-голям алабаш
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясна сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме алабаша и го нарязваме на резенчета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещена мазнина.

Отцеждаме и ги прехвърляме в тенджера под налягане. Заливаме със сметаната, в която сме размили доматеното пюре. Прибавяме захарта, черен пипер и сол на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало