Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 яйца
• 3-4 глави лук
• 1 с.л. олио
• чубрица, магданоз
• черен и червен пипер
• джоджен, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Прибавяме ситно нарязания лук, орехите, разбитите яйца, зелениите, сол, черен и червен пипер на вкус.
Разбиваме енергично всички продукти, докато получим еднородна смес. Оформяме от нея малки топчета и ги овалваме в брашното.
Пускаме ги във вряща подсолена вода, в която сме сипали олиото и варим 40 мин.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...