Кулинарни рецепти » Ориз с анасон

 Ориз с анасон

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3 ч.ч. ориз
• 1 картоф
• 50 г грах
• 120 г бадемови ядки
• 60 г стафиди
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• половин ч.л. смлян джинджифил
• 1 ч.л. анасон
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно картофа, морковите и чесъна и ги смесваме с ориза и граха. Задушаваме всичко 5-6 мин в мазнината. Прибавяме стафидите, нарязаните бадеми, джинджифила и анасона и посоляваме.

Заливаме ястието с 5 ч.ч. топла вода, захлупваме и варим на тих огън без да разбъркваме, докато оризът омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало