Кулинарни рецепти » Леща по селски

 Леща по селски

Продукти:

• 250 г леща
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Изсипваме лещата в 600 мл хладка вода и слагаме тенджерата на огъня. След като кипне, варим още 15 мин, изхвърляме водата и наливаме 500 мл нова вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и връщаме на огъня.

След 5-6 мин добавяме главите чесън, измити добре, но необелени. Варим, докато лещата стане гъста.

Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме в него за 30-40 секунди червения пипер. Изсипваме го върху лещата, поръсваме с чубрицата и варим още 5-6 минути.

Автор: Златка Лозанова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало