Кулинарни рецепти » Моркови с доматен сос

 Моркови с доматен сос

Продукти:

• 6-7 средно големи моркова
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 домата или 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и нарязваме морковите на колелца и ги запържваме в сгорещеното олио.

Като поомекнат добавяме брашното и червения пипер, заливаме с вода, колкото да покрие морковите, прибавяме настърганите домати (пюрето), посоляваме и варим на тих огън.

Малко преди да свалим от огъня добавяме нарязания на ситно магданоз.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало