Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиперки
• 2 равни с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1-2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Опичаме пиперките, нарязваме ги не много ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме брашното и също го запържваме, като непрекъснато бъркаме.
Накрая прибавяме разбитото кисело мляко, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 5-6 мин на тих огън. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...