Кулинарни рецепти » Пиперки по карнобатски

 Пиперки по карнобатски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пиперки
• 2 равни с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1-2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Опичаме пиперките, нарязваме ги не много ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме брашното и също го запържваме, като непрекъснато бъркаме.

Накрая прибавяме разбитото кисело мляко, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 5-6 мин на тих огън. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало