Продукти: (за 4 порции)
• 4 стръка праз
• 3-4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на тънки колелца и го изпържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, добавяме 3-4 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато празът омекне.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме много ситно.
Изваждаме задушения праз и в същата мазнина изпържваме доматите, заедно със ситно нарязаните чесън и магданоз. Заливаме праза с полученият сос.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...