Кулинарни рецепти » Праз в доматен сос

 Праз в доматен сос
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 стръка праз
• 3-4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на тънки колелца и го изпържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, добавяме 3-4 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато празът омекне.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме много ситно.

Изваждаме задушения праз и в същата мазнина изпържваме доматите, заедно със ситно нарязаните чесън и магданоз. Заливаме праза с полученият сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало