Продукти:
• 1 ч.ч. червен фасул
• 400 г гъби (сварени или стерилизирани)
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 4 с.л. соев сос
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. гъбен бульон
• 1 дафинов лист
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим, докато омекне. После го отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне прибавяме отцедените и нарязани на филийки гъби, фасула и дафиновия лист. Посоляваме и заливаме с горещия бульон и соевия сос. Захлупваме и задушаваме 15-20 мин на тих огън.
Отстраняваме готовото ястие от огъня, поръсваме обилно с копър и кашкавал и захлупваме отново. Изчакваме 5-6 мин, за да се разтопи кашкавала, и след това поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...