Кулинарни рецепти » Каша от гъби

 Каша от гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г пресни или 250 г стерилизирани гъби
• 1 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода.

Разтопяваме маслото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Разреждаме с отварата от гъбите и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън.

Когато кашата кипне, прибавяме гъбите и посоляваме на вкус. Доваряваме като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Ако приготвяме кашата със стерилизирани гъби, разреждаме запърженото брашно с течността от консервата и малко гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало