Продукти: (за 5 порции)
• 500 г пресни или 250 г стерилизирани гъби
• 1 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода.
Разтопяваме маслото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Разреждаме с отварата от гъбите и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън.
Когато кашата кипне, прибавяме гъбите и посоляваме на вкус. Доваряваме като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Ако приготвяме кашата със стерилизирани гъби, разреждаме запърженото брашно с течността от консервата и малко гореща вода.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...