Кулинарни рецепти » Манастирски сармички

 Манастирски сармички

Продукти: (за 4 порции)

• 8-12 листа от кисела зелка
• 250 г ориз
• 2-3 домата от консерва
• 1 зелена чушка
• 1 глава лук
• 2-3 стръка джоджен
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• шарена сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаната чушка и продължаваме да задушаваме. Когато и чушката омекне, сипваме ориза и пържим, докато стане прозрачен.

Прибавяме пасираните домати, поръсваме червения пипер, наливаме вода, колкото да покрие продуктите, и оставяме сместа да къкри, докато се свари оризът. Разпределяме така приготвената плънка върху листата и завиваме сармички.

Нареждаме сармичките в тенджера, поръсваме със шарена сол и наливаме вода, която да ги покрие. Притискаме с чиния и варим 30 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало