Продукти: (за 4 порции)
• 1,5 кг зелен фасул
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистения и измит зелен фасул сваряваме в подсолена вода и отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото до златисто. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и заливаме зеления фасул със запръжката.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...