Кулинарни рецепти » Фрикасе от зеленчуци

 Фрикасе от зеленчуци

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 200 г моркови
• 200 г грах
• 200 г зелен фасул
• 100 г жълт фасул
• 40 г масло
• 30 г брашно
• 2 с. л. прясно мляко
• 1 яйце, лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно зеленчуците. Задушаваме ги в малко подсолена вода.

От маслото и брашното правим запръжка, която разреждаме с 400 мл вода и сваряваме. Разбиваме яйцето с млякото и постепенно ги прибавяме към соса. Подправяме с лимонов сок на вкус.

Прибавяме задушените зеленчуци и по желание поръсваме с наситнени зелени подправки. Варим 3-4 мин на умерен огън.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало