Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул

 Задушен зелен фасул

Продукти:

• 1,5 кг зелен фасул
• 1 к.ч. вода
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• сол
• настърган и разреден с оцет хрян (счукан чесън)
• магданоз или копър

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула и го слагаме в тенджера заедно със ситно нарязания лук, наливаме олиото и водата и задушаваме на слаб огън до омекване. Когато фасулът е напълно готов, посоляваме.

Поднасяме го полят с малко олио, подправен с хрян и оцет (или счукан чесън) и поръсен с магданоз или копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало