Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул

 Задушен зелен фасул

Продукти:

• 1,5 кг зелен фасул
• 1 к.ч. вода
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• сол
• настърган и разреден с оцет хрян (счукан чесън)
• магданоз или копър

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула и го слагаме в тенджера заедно със ситно нарязания лук, наливаме олиото и водата и задушаваме на слаб огън до омекване. Когато фасулът е напълно готов, посоляваме.

Поднасяме го полят с малко олио, подправен с хрян и оцет (или счукан чесън) и поръсен с магданоз или копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало