Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави целина
• 100 г маслини
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме маслините с гореща вода, за да се обезсолят, и отцеждаме.
Нарязваме лука и целината на филийки и ги задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз. Поръсваме брашното и червения пипер, заливаме с гореща вода и варим на умерен огън.
Щом целината поомекне, прибавяме маслините и варим още 10 мин на слаб огън. Накрая посоляваме.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...