Кулинарни рецепти » Маслини с целина

 Маслини с целина

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави целина
• 100 г маслини
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме маслините с гореща вода, за да се обезсолят, и отцеждаме.

Нарязваме лука и целината на филийки и ги задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз. Поръсваме брашното и червения пипер, заливаме с гореща вода и варим на умерен огън.

Щом целината поомекне, прибавяме маслините и варим още 10 мин на слаб огън. Накрая посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало