Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг спанак
• 250 г краве сирене
• 2 яйца
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака в малко подсолена вода. Изцеждаме и го смесваме със сиренето и яйцата. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
От получената смес правим кръгли топки, които овалваме в брашно и варим в подсолена вода. Готовите кнедли поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...