Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг спанак
• 250 г краве сирене
• 2 яйца
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака в малко подсолена вода. Изцеждаме и го смесваме със сиренето и яйцата. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
От получената смес правим кръгли топки, които овалваме в брашно и варим в подсолена вода. Готовите кнедли поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...