Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен лук
• 2 ч. л. зехтин
• сока от 2 лимона
• 1 главичка целина
• 5-6 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• 1 щипка кимион
• 1 щипка кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на кръгчета и го смесваме с настърганата целина. Сипваме зехтина и лимоновия сок, добавяме подправките и разбъркваме.
Наливаме малко гореща вода и задушаваме на умерен котлон до готовност. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...