Кулинарни рецепти » Гъби с ориз и тиквички

 Гъби с ориз и тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 2 средно големи тиквички
• 200 г гъби
• 200 г ориз
• 6 с.л. разтопено краве масло
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
• доматен сос за гарниране

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза, отцеждаме и го попарваме с половината от маслото, което леко сме запържили.

Обелваме тиквичките, нарязваме ги на малки кубчета, посоляваме и ги изпържваме в сгорещеното олио.

Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в останалото масло. Смесваме ги с ориза и тиквичките. Поръсваме с черен пипер, разбъркваме леко и изсипваме в голяма чиния за сервиране.

Поръсваме с настъргания кашкавал и поливаме наоколо с доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало