Кулинарни рецепти » Добруджанска яхния

 Добруджанска яхния

Продукти:

• 4-5 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 600 г чушки Сиврия
• 2-3 малки чушки
• 500 г домати
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно морковите, целината и лука и ги задушаваме в сгорещеното олио.

Щом омекнат прибавяме ситно нарязаните чушки, целите малки чушлета и настърганите домати. Наливаме топла вода и варим на умерен огън, докато зеленчуците омекнат.

Накрая сипваме ориза, подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10-15 мин. Поднасяме яхнията поръсена с наситнен магданоз.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало