Кулинарни рецепти » Добруджанска яхния

 Добруджанска яхния

Продукти:

• 4-5 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 600 г чушки Сиврия
• 2-3 малки чушки
• 500 г домати
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно морковите, целината и лука и ги задушаваме в сгорещеното олио.

Щом омекнат прибавяме ситно нарязаните чушки, целите малки чушлета и настърганите домати. Наливаме топла вода и варим на умерен огън, докато зеленчуците омекнат.

Накрая сипваме ориза, подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10-15 мин. Поднасяме яхнията поръсена с наситнен магданоз.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало