Кулинарни рецепти » Добруджанска яхния

 Добруджанска яхния

Продукти:

• 4-5 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 глава целина
• 600 г чушки Сиврия
• 2-3 малки чушки
• 500 г домати
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно морковите, целината и лука и ги задушаваме в сгорещеното олио.

Щом омекнат прибавяме ситно нарязаните чушки, целите малки чушлета и настърганите домати. Наливаме топла вода и варим на умерен огън, докато зеленчуците омекнат.

Накрая сипваме ориза, подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10-15 мин. Поднасяме яхнията поръсена с наситнен магданоз.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало