Кулинарни рецепти » Каша от зрял боб

 Каша от зрял боб

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1,5 ч.ч. брашно
• 150 г сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула до пълно омекване, посоляваме и варим още няколко минути. Нарязваме сланината на парчета и я изпържваме.

В отделената от нея мазнина запържваме брашното до златисто, разбъркваме с червения пипер и разреждаме с отварата до фасула, като бъркаме непрекъснато.

Към получената каша прибавяме фасула и варим още няколко минути с постоянно бъркане. Поднасяме кашата топла, гарнирана с изпържените парчета сланина.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало