Продукти:
• 100 г леща
• 2 ч.ч. сос “Бешамел”
• 2 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• половин лимон
• ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме изчистената и измита леща. Объркваме я с бешамеловия сос и я подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
По желание прибавяме счукания чесън, изцеден лимонов сок, стрита суха чубрица и две твърдо сварени, обелени и настъргани на ренде яйца.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...