Кулинарни рецепти » Леща в бешамелов сос

 Леща в бешамелов сос

Продукти:

• 100 г леща
• 2 ч.ч. сос “Бешамел”
• 2 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• половин лимон
• ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме изчистената и измита леща. Объркваме я с бешамеловия сос и я подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

По желание прибавяме счукания чесън, изцеден лимонов сок, стрита суха чубрица и две твърдо сварени, обелени и настъргани на ренде яйца.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало