Кулинарни рецепти » Зрял фасул с целина

 Зрял фасул с целина

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 100 г глава от целина
• 2 моркова
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък целина
• 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на средни по големина парчета морковите, целината и лимона, а стръка от целина и лука - на ситно. Изцеждаме сока от лимона.

Слагаме зрелия фасул във вряла вода и го варим 5 минути. Изцеждаме го и го сипваме в съд с чиста вода. Прибавяме главата целина, лука, морковите и олиото. Варим на тих огън, докато зрелият фасул и морковите станат готови.

Прибавяме лимоновия сок, стръка целина, ригана, черния пипер и сол на вкус. Оставяме ястието да ври 5 минути, след което го сваляме от огъня.

Автор: Борис Генчев

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало