Кулинарни рецепти » Патладжани с ориз

 Патладжани с ориз

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 200 г ориз
• 800 г лук
• 100 мл олио
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на парчета, посоляваме и ги оставяме да се отцедят.

Сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Добавяме парчетата патладжани, заливаме с вода и кипваме заедно с подправките. Прибавяме измития ориз.

Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало