Продукти: (за 4-5 порции)
• 350 г ориз
• 250 г спанак
• 2 с.л. олио
• 100 г пържени фъстъци
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 2 дафинови листа
• 2 ч.л. сол
• смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза 15 мин във вода, след което го изцеждаме много добре. Пускаме спанака го за 1-2 мин във вряща вода и го изплакваме със студена вода. Нарязваме го на ситно.
Запържваме в сгорещената мазнина смления кориандър и натрошените дафинови листа, прибавяме ориза и пърржим още 4-5 мин, като непрекъснато бъркаме, за да може оризът да поеме мазнината. Добавяме спанака, разбъркваме, посоляваме и заливаме с 4 ч.ч. вряща вода.
След като ястието заври, захлупваме и намаляваме огъня до най-слабо. Задушаваме 20 мин, без да отхлупваме и да бъркаме. Прибавяме фъстъците 5 мин преди оризът да е напълно готов.
Отстраняваме ястието от огъня и поръсваме с черен пипер. Непосредствено преди да сервираме, разбъркваме внимателно с вилица.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...