Кулинарни рецепти » Целина с домати и гъби

 Целина с домати и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г целина
• 800 г домати /пресни или от консерва/
• 700 г пресни печурки
• 1-2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме ситно нарязания лук в олиото и 3 с.л. вода. Последователно прибавяме нарязаната на ивички целина, гъбите, нарязани на тънки филийки, обелените и настъргани домати и разполовените скилидки чесън.

Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и слагаме ястието да се задушава на слаб огън, докато течността изври и зеленчуците омекнат напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало