Кулинарни рецепти » Рагу със спагети

 Рагу със спагети

Продукти:

• 500 г спагети
• 300 г свинско месо
• 3 домата
• 1 зелена чушка
• 1 голяма глава лук
• 5 скилидки чесън
• 50 г настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• 100 мл сухо бяло вино
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета, а почистената чушка – на ивички. Счукваме чесъна. Сгорещяваме олиото и запържваме в него лука и чесъна. Добавяме месото, нарязано на малки парченца. Заливаме с виното и оставяме да се задушава 10 минути.

Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. Добавяме ги към рагуто заедно с нарязаната чушка и дафиновия лист. Посоляваме на вкус, похлупваме съда и варим още 45 минути.

През това време сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Сервираме ги в чиниите и отгоре им разстиламе от рагуто. Накрая наръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало