Продукти: (за 4 порции)
· 350 г спагети
· 150 г варена шунка
· 80 г краве масло
· 4 яйца
· 250 мл сметана
· 100 г мек кашкавал
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В 3 л кипяща подсолена вода сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
Загряваме маслото и изпържваме нарязаната на ивички шунка. Объркваме я със спагетите. Изсипваме сместа в намазнена тавичка.
Разбиваме яйцата на пяна и ги смесваме със сметаната. Подправяме със сол и черен пипер. Заливаме спагетите с тази смес и ги наръсваме с настъргания кашкавал.
Печем 10 мин в силна фурна. Преди сервиране поръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...