Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети или макарони
· 1 главичка лук
· 1-2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 500 г домати
· 1 с.л. доматено пюре
· 1 с.л. захар
· 3-4 с.л. настърган пармезан
· мащерка, черен пипер, сол
За кюфтетата:
· 400 г телешка кайма
· 2 филии сух бял хляб
· 1 главичка лук
· 1 яйце
· магданоз, черен пипер, сол
· олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с яйцето и накиснатия и отцеден хляб. Добавяме подправките, омесваме и оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в сгорещеното олио.
Запържваме в сгорещения зехтин ситно нарязания лук и счукания чесън. Прибавяме обелените и настъргани домати, доматеното пюре, размито в малко вода, захарта, солта и подправките. Сипваме 2-3 с.л. топла вода, захлупваме и задушаваме 1 час на тих огън. Накрая прибавяме кюфтенцата и задушаваме още малко.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Отгоре слагаме кюфтенца със сос и поръсваме с настърган пармезан.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...