Продукти:
• 4 големи картофа
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 жълтък
• половин пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пасираме картофите. Прибавяме жълтъка, брашното и сол на вкус. Омесваме твърдо тесто, от което оформяме топчета с големината на орех.
Изпържваме топчетата в сгорещеното масло и ги овалваме в настъргания кашкавал, докато са още горещи.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...